Tragické zakončení svatby. Autobus s hosty havaroval, deset z nich zemřelo

Když Mitchell a Madeleine uzavírali v neděli sňatek v australské vinařské oblasti Hunter Valley, netušili, že jeden z nejkrásnějších dnů jejich života se záhy změní v noční můru. Přes 30 hostů po svatbě nasedlo do autobusu, který je měl převézt do místa jejich ubytování v Singletonu. Do cíle ale nedojel, půl hodiny před půlnocí havaroval. 

https://twitter.com/JusticeAunties/status/1668083870783385600?s=20

Následky nehody jsou tragické. Deset svatebčanů přišlo o život, dalších 25 utrpělo zranění různého rozsahu. Někteří z nich už byli z nemocnic propuštěni, píše ABC.net.au s odvoláním na ministerstvo zdravotnictví Nového Jižního Walesu. V péči lékařů jich zůstává 15, jeden pacient je v kritickém stavu. 

"Byl to hezký den a moc pěkná svatba, skutečně pohádka," řekl pro 7 NEWS svědek. "Pak jsme se dozvěděli, že došlo k nehodě, a všichni jsme začali panikařit," dodal. 

[chooze:article;value:504578]

Okolnosti nehody policisté vyšetřují. V noci v oblasti panovala hustá mlha. "Ta mlha byla hrozná. Sotva jste viděli před sebe," okomentoval pro ABC povětrnostní podmínky řidič, který kolem nehody projížděl. Osmapadesátiletého šoféra autobusu policisté ihned po nehodě zadrželi a obvinili z usmrcení z nedbalosti a nebezpečného způsobu jízdy. 

Premiér Austrálie Anthony Albanese přislíbil rodinám obětí pomoc. "Je tak kruté, smutné a nespravedlivé, aby takový radostný den na krásném místě skončil tak strašlivými ztrátami na životech a zraněními. Lidé si na svatby najímají autobus, aby jejich hosté byli v bezpečí. To jen podtrhuje, jak nepředstavitelná je tato tragédie," vyjádřil se. 

Hunter Valley je vyhlášenou vinařskou oblastí Austrálie, kterou si každoročně pro svůj velký den vybírá mnoho párů. Svatba Mitchella a Madeleine se konala během prodlouženého víkendu, ve většině australských států totiž na toto pondělí připadá státní svátek. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.