Tragický den na silnicích. 7 lidí zemřelo, smrtelné nehody zablokovaly D1

[chooze:gallery;value:34576]

​Vážná nehoda zastavila ve středu po třetí hodině odpoledne dálnici D1 ve směru na Brno. Podle hasičů se na 162. kilometru D1 u Velké Bíteše na Žďársku srazily tři kamiony. "Podle prvotního šetření řidiči dojížděli kolonu před sebou a došlo k nárazu do kamionů, které už v koloně byly," sdělila policejní mluvčí Dana Čírtková.

Podle hasičů při nehodě zemřel jeden člověk. "Na místo vyrazila sanitka z Velké Bíteše a také vrtulník leteckých záchranářů z Jihlavy. Bohužel řidič jednoho z kamionů utrpěl zranění, kterým na místě podlehl," sdělil mluvčí záchranářů Petr Janáček.  "Za nehodou se tvoří kolona, proto dbejte zvýšené opatrnosti," uvedli policisté na sociální síti X. Provoz u nehody v úseku mezi sjezdy 153 Lhotka a 162 Velká Bíteš řídili policisté. Objízdná trasa pro osobní auta vedla podle policie na sjezd 153.

[chooze:article;value:538350]

"Místo je nyní průjezdné levým jízdním pruhem pouze pro osobní auta," uvedla policejní mluvčí po šesté hodině večer. Všechna nákladní auta musí čekat na obnovení provozu. "Policisté v úseku od km 146 po km 163 musí budit řidiče kamionů, kteří začali čerpat bezpečnostní přestávky. Je potřeba, aby se rozjela i kolona kamionů, které zůstaly stát na tělese D1," uvedla policie před sedmou hodinou večer. Teprve po půlnoci se podařilo havarované náklaďáky odtáhnout a kolona se začala rozjíždět, až do brzkého rána však stále jen jedním pruhem kvůli úklidu vozovky.

Kolem půl sedmé večer pak hasiči zasahovali u nehody na 208. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno. Tímto směrem policisté dálnici uzavřeli v pravém jízdním pruhu. Podle hasičů tam narazila dodávka do kamionu. "Tři lidé na místě zemřeli. Jeden člověk skončil v péči záchranářů," uvedli hasiči na sociální síti X.

Podle policejního mluvčího Pavla Švába vjel řidič dodávky do pravého jízdního pruhu, kde se tvořila kolona. "V dodávce zemřeli tři cizinci. Byla to dodávka se zahraniční poznávací značkou," uvedl. Auta jezdila do dvou ráno přes objízdnou trasu.

Na silnicích a železnici umírali lidé už od rána. Řidička nepřežila srážku dvou aut na Uherskohradišťsku, sražený chodec podlehl svým zraněním na Jičínsku. Strojvedoucí zahynul při střetu rychlíku s kamionem u Karviné, podrobnosti si můžete přečíst zde.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.