Tragický omyl policistů: Při zásahu zastřelili nesprávného muže

Policejní hlídku přivolali na Wallew View Road ve Farmingtonu v noci na čtvrtek kvůli domácímu násilí. Trojice mužů zákona ale zaklepala o tři domy dál u 52letého Roberta Dotsona, který jim otevřel ozbrojený pistolí.

"Nastala naprosto chaotická scéna, ve které se důstojníci stáhli a spustili palbu," popsal policejní šéf Steve Hebbe. Dotson byl na místě mrtvý, informoval list New York Times.

Jeho manželka netušila, kdo na jejího manžela střílí, a na policisty z chodby několikrát sama vypálila. Záhy zjistila, co se stalo, přestala a naštěstí vyvázla bez zranění.

[chooze:article;value:497205]

Incidentem už se začala zabývat Federální policie Nového Mexika a všichni tři důstojníci jsou až do konce vyšetřování mimo službu. Potom se rozhodne, co s nimi bude. Případ je o to tragičtější, že se nouzové volání kvůli domácímu násilí podle další hlídky, která už adresu trefila, ukázalo jako planý poplach, píše portál NBC News.

Hebbe se za omyl podřízených omluvil. "Nevyjadřuji nic jiného než upřímnou soustrast rodině Dotsonových. Nemohu říct nic, co by to zlepšilo. Zlomilo mi to srdce," vzkázal.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.