Tragický požár v Klatovech: Našli mrtvolu, policie hledá ženu, která si může ublížit

[chooze:gallery;value:36223]

Policisté přijali oznámení o požáru jednoho z bytů v domě v Suvorovově ulici v pátek brzy ráno kolem půl páté. Požár měl vypuknout v bytě v prvním patře. Na místo vyjely tři jednotky hasičů. "Jedna profesionální a dvě dobrovolné," upřesnil pro TN.cz ředitel hasičského územního odboru Klatovy Aleš Bucifal. 

Hasiči museli z bytů evakuovat 27 lidí. "Přesunuli se do přistaveného evakuačního autobusu. Tam čekali, než se odvětrá chodba a než ukončíme zásah. Až potom se mohli vrátit domů," řekl. Tři lidé se nadýchali zplodin a záchranáři je převezli na pozorování do nemocnice. "Ještě před naším příjezdem se při samovolné evakuaci, jak proběhli tu chodbu, trošku nadýchali," dodal mluvčí.

Po ukončení hasících prací hasiči v jednom z bytů nalezli mrtvolu muže. Na místo byl proto povolán koroner, kriminální policie a také soudní lékař. "Soudní lékař ohledal tělo a shledal, že muž zemřel násilnou smrtí," sdělila policie na sociální síti. Případ si převzali krajští kriminalisté.

[chooze:article;value:560153]

"V souvislosti s tím pátráme po posádce a po osobním vozidle tovární značky Volkswagen Touran modré barvy a registrační značky 5P1 3090," informovala policie na sociální síti X.

Kolem půl čtvrté hodiny ráno hasiči v pátek zasahovali také v chatové oblasti nedaleko Klatov u požáru chaty. Ta měla patřit majiteli bytu v Klatovech, ve kterém požár zhruba o půl hodiny později vypukl.

V autě by se měla pohybovat 58letá Ludmila Kličková, po které policisté také pátrají. "Panuje důvodná obava, že by si mohla ublížit," zdůraznili na sociální síti.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.