Tragický příběh 19letého chlapce z ponorky. Byl vyděšený a nechtěl tam jít

Pět dní celý svět s napětím sledoval pátrací akci po ponorce, která se měla potopit až k vraku lodi Titanic. Pět dní příbuzní doufali, že jsou jejich blízcí naživu. Všech pět mužů na palubě ale nejspíše zemřelo už v neděli. Nasvědčují tomu trosky, které ve čtvrtek našla pobřežní stráž Spojených států amerických.

V ponorce tak zemřeli britský miliardář Hamish Harding, generální ředitel a zakladatel OceanGate Stockton Rush, francouzský pilot ponorky Paul-Henri Nargeolet a britsko-pákistánský obchodník Shahzad Dawood se svým synem Sulemanem, kterému bylo teprve 19 let.

Chtěl potěšit otce

Suleman Dawood studoval v Glasgow a na ponorku ho vzal jeho otce Shahzad, který byl podle rodiny velkým fanouškem Titaniku. Sám Suleman přitom z výletu moc nadšený nebyl, popsala jeho teta Azmeh Dawoodová webu NBC News.

Starší sestra zemřelého Shahzada uvedla, že její synovec byl z výletu doslova "vyděšený". Na ponorku se prý nakonec vydal jen proto, že chtěl potěšit svého otce. Akce se totiž konala právě na Den otců a Suleman to bral jako dárek pro svého tatínka. Sama Azmeh uvedla, že by do takové ponorky nevlezla ani za milion dolarů (v přepočtu zhruba 22 milionů korun).

[chooze:article;value:510489]

​Žena, která žije v Amsterdamu, do poslední chvíle doufala, že jsou její příbuzní naživu. Po čtvrtečním oznámení o jejich smrti uvedla, že tomu "nemůže uvěřit".

S bratrem se Azmeh v posledních letech nestýkala. V roce 2014 jí totiž byla diagnostikována progresivní roztroušená skleróza a skončila na vozíku. Následně se z Anglie přestěhovala do Amsterdamu, aby měla snazší přístup k léčebnému konopí, což členové rodiny, včetně jejího bratra, neschvalovali. Láska k bratrovi ji ale neopustila. "Byl to můj mladší bratr, držela jsem ho, když se narodil," řekla. Svého synovce Sulemana zase popsala jako "dobrosrdečného" chlapce.

K tragickému konci pátrání se již vyjádřili i Sulemanovi prarodiče Hussain a Kulsum Dawoodovi, kteří vzdali hold svému milovanému vnukovi a synovi a popsali jejich smrt jako "nepředstavitelnou ztrátu".

Zajímavý příběh má za sebou také manželka dalšího mrtvého muže z ponorky. Podívejte se, jak je s Titanikem spojená:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.