Tragický víkend v Česku: Při koupání utonulo šest lidí

V neděli na slapské přehradě utonul zhruba padesátiletý muž. Podle středočeské záchranné služby zemřel nedaleko obce Rabyně na Benešovsku. "Ani přes všechny snahy se ho nakonec nepodařilo zachránit. Příčina utonutí se bude dále zkoumat," uvedla vodní záchranná služba Českého červeného kříže na svých webových stránkách. 

Smrtelné bylo koupání i pro 72letou ženu na koupališti v Krnově. Bezvládnou ženu vytáhl v neděli dopoledne z vody plavčík, který hned zahájil resuscitaci. I přes snahu plavčíka i záchranářů se ženu nepodařilo vzkřísit.

Sobota ale byla na českých koupalištích výjimečně tragická. V rybníku u Holoubkova blízko Rokycan utonula 73letá žena. Na severu Čech v nádrži Oprám u Litvínova pak ve vodě zemřel zhruba třicetiletý muž. 

[chooze:article;value:512099]

Oběti si vyžádaly i přírodní vodní nádrže. Během soboty se žena utopila na Sokolském koupališti u Brněnské přehrady. Při koupání ve štěrkopískových jezerech Poděbrady poblíž Olomouce ještě v pátek odpoledne zemřel 58letý muž. 

Před dalšími tragédiemi teď varují záchranáři. V rekordně teplých dnech, které lákají k vodě, by měli plavci pořád zůstávat na pozoru.

[chooze:article;value:512778]

​Podle vodní záchranné služby by ani ti nejzkušenější neměli zbytečně plavat napříč přehradami nebo příliš daleko od břehu. Nejdůležitější je také nepřeceňovat své síly. "Vystavujete se tak velkému nebezpečí, nejenom při náhlé zdravotní obtíži, ale také se můžete ocitnout v plavební dráze lodí," apelují záchranáři. 

V rybníku v Praze našli mrtvolu. Tělo bylo ve vodě delší dobu (07/2023): 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.