Tragický závěr záhadného zmizení dvouletého Emilka v Alpách. Našli kostru

[chooze:gallery;value:32376]

​Turista objevil v sobotu kosterní pozůstatky asi kilometr vzdušnou čarou od vesničky Le Haut Vernet, odkud chlapec před devíti měsíci beze stopy zmizel. V neděli provensálská prokuratura potvrdila, že patří pohřešovanému dvouapůlletému Emilkovi, uvedl deník Le Figaro.

Odborníci se budou snažit zjistit příčinu smrti. Policisté celou oblast kolem vesnice uzavřeli a hledají stopy. Podle zdroje listu Daily Mail nebyla kostra úplná a našla se na místě, které policisté několikrát důkladně prohledali, když loni v létě po chlapci pátrali.

[chooze:article;value:513058]

​Emilek se ztratil z domu prarodičů, kde trávil prázdniny. Zmizel z rodinné oslavy, které se účastnilo zhruba deset lidí, nikdo si ničeho nevšiml. Dva svědci ho zahlédli na cestě kousek od domu, poté se po něm slehla zem.

Policisté zveřejnili chlapcovu fotografii s pampeliškou za uchem a několikatýdenní pátraní sledovala s napětím celá Francie. Akce se zúčastnily stovky policistů i dobrovolníků, pomáhaly drony, vrtulníky s termovizí, hledali psi. Vše bylo marné, nenašla se jediná stopa.

Mezi vyšetřovací teorie patřil únos, násilný čin nebo nehoda. V hledáčku policistů se podle AFP na nějaký čas ocitl i chlapcův dědeček, který byl v devadesátých letech vyslýchán kvůli sexuálnímu napadení.

[chooze:article;value:548202]

​​Kromě příčiny smrti zůstává nejasné, jak se část kostry dostala na místo nálezu, které pátrači jisto jistě důkladně prohledali. Kriminalisté zjišťují, zda to mohla udělat zvířata.

Vesnice některým místním připadá prokletá. V roce 2008 tam zákazník brutálně zavraždil majitelku kavárny. O sedm let později narazilo do hor nad obcí letadlo německých aerolinií, které poslal v sebevražedném úmyslu k zemi druhý pilot. Zahynulo 150 lidí.

Takhle probíhalo pátrání po Emilkovi loni v červenci (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.