Tramvaj se v Praze srazila s autobusem. V nemocnici skončilo osm lidí

[chooze:gallery;value:31506]

Všechny složky integrovaného záchranného systému zaměstnala ve čtvrtek dopoledne srážka tramvaje a autobusu v ulici Průběžná na zastávce Nádraží Zahradní Město. "Autobus zastavil na této zastávce a z dosud nezjištěných příčin do něj zezadu narazila tramvaj. Odstraňujeme následky dopravní nehody a další věci s tím spojené. Jsou tam také dopravní policisté, kteří zjišťují okolnosti této dopravní nehody," uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Záchranáři vyslali na místo speciální vozidlo Fénix a aktivovali traumaplán prvního stupně, který ale následně odvolali. Při nehodě totiž naštěstí nedošlo k žádným vážným zraněním. V péči lékařů skončilo osm lidí s drobnými poraněními. "Do pražských nemocnic jsme odvezli celkem 8 zraněných osob. Všichni s lehčími poraněními, nejčastěji úrazy hlavy a horních končetin," uvedli záchranáři na twitteru.

[chooze:article;value:499385]

Nehoda provoz na silnici neovlivnila, jelikož se stala v kolejišti. Zrušena a odkloněna ale musela být řada spojů městské hromadné dopravy. Jedná se především o tramvaje číslo 22 a 26, místo kterých byla mezi zastávkami Staré Strašnice a Nádraží Hostivař zavedena náhradní doprava. "Linky 22 a 26 jsou ukončeny v zastávce Staré Strašnice a vedeny zpět směr centrum," uvedl Dopravní podnik hl. m. Prahy. Tramvaje se na trasu vrátily krátce před polednem. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.