Trapas pro ochranku německého kancléře: Scholze objal zdrogovaný muž

Všechno to začalo už cestou na letiště. Ke konvoji kancléře Olafa Scholze se asi 20 kilometrů od cíle připojilo černé audi a s konvojem pokračovalo až na letiště, jak uvedl německý portál Bild. Podle všeho si ochranka ničeho nevšimla, protože auta v konvoji byla také značky Audi a černé barvy, byť se jednalo o jiný model.

Poté, co Scholz na letišti vystoupil, k němu 48letý muž přistoupil, podal mu ruku, a nakonec jej dokonce objal. Teprve potom ochranka zareagovala. Pikantní je rovněž to, že kolona musela projet hlídanou letištní branou, kudy se tak prosmýkl i nezvaný "fanoušek".

[chooze:article;value:496900]

Policie uvedla, že muž vypadal zmateně, a nakonec se přiznal k tomu, že si předtím vzal kokain. "Muže zatkla spolková policie, nekladl žádný odpor," uvedla pro portál hessenschau.de mluvčí Spolkového kriminálního úřadu (BKA).

Jak doplnil Bild, který v této otázce oslovil právníky, "objímači" zřejmě nehrozí žádný trest. Zřejmě proto, že ho ochranka nechala na letiště projet. Nicméně pro Scholzovi strážce a německé ministerstvo vnitra, pod které spadají, to není moc dobrá vizitka.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.