Trápení nemocné Kate se prohlubuje: Výčitky a strach o Williama

Princezna Kate se už několik dní zotavuje po operaci. Jejímu zdravotnímu stavu ale zřejmě příliš nepřispívá strach, který právě prožívá. Podle experta na královskou rodinu Christophera Andersona, který promluvil pro Fox News, si Williamovu situaci klade částečně za vinu.

Do nelehké situace se princ William dostal poté, co jeho otci králi Karlovi diagnostikovali rakovinu a on musel převzít část jeho královských povinností. Mezi prací a rodinným životem se snaží najít rozumný balanc. Kate totiž před několika dny podstoupila operaci břicha a William jí chce být nablízku.

"Kate se obává, jakou psychickou daň si tyto dvě situace na princi vyberou," řekl Anderson. "William je Kateiným stavem velmi znepokojen. Stále nevíme, proč jí operovali břicho a proč její zotavení trvá měsíce. A teď musí čelit další skutečnosti, že jeho otec má rakovinu," řekl deníku.

[chooze:article;value:541083]

​"William vždy dával jasně najevo, že chce plnohodnotný rodinný život," dodal podle deníku New York Times. Proto poté, co byla Kate v nemocnici, omezil svůj rozvrh a plnohodnotně se staral o jejich tři děti. Jenže nově jej zaplnily povinnosti, které převzal od krále.

"Do královských povinností se dostal dost možná dřív, než si přál," dodal Anderson. Princ William je aktuálně první v pořadí na britský trůn. Jeho otec na něj usedl ani ne před rokem, konkrétně 6. května 2023, kdy byl ve Westminsterském opatství korunován.

​Princezna Kate se zotavuje z operace břicha. Rakovinou netrpí, uvedl Palác:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.