Trenér si má za zneužití nezletilých odsedět 9 let. Chci druhou šanci, řekl

Trenér (44) chlapce podle obžaloby zneužíval přímo v tělocvičně, případně na závodech nebo soustředěních v zahraničí. Uplácet je měl za to penězi nebo večeřemi ve fastfoodech. Znásilňovat měl i chlapce své tehdejší partnerky.

"Já se omlouvám, chtěl bych se omluvit všem klukům a rodičům, chtěl bych dostat druhou šanci," zaznělo ve výpovědi obžalovaného.

[chooze:article;value:572160]

​Podle rozsudku zneužil celkem 12 dětí, u soudu za to dostal devítiletý trest vězení, zákaz práce s dětmi na deset let a nařízenou sexuologickou léčbu. Poškozeným musí rovněž zaplatit odškodnění. Rozsudek není pravomocný, jak obžalovaný, tak i státní zástupkyně si ponechali lhůtu na odvolání.

"Víceméně z procesní opatrnosti, ten trest je o půl roku nižší a zvážím, zda odvolávat, či nikoli," reagovala po vynesení rozsudku státní zástupkyně Simona Konopáčová.

"Nemám potřebu to jakkoli komentovat," poznamenal pouze obhájce obžalovaného Radek Spurný.

Muži hrozil za znásilnění, pohlavní zneužití, sexuální nátlak, přečin ohrožování výchovy dítěte, zneužití dítěte k výrobě pornografie a přečin svádění k pohlavnímu styku trest ve výši pět až dvanáct let. Některé ze zneužívaných dětí jsou dodnes v péči psychologů a léčí se.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.