Trest pro Dádu Patrasovou. Dva roky nesmí řídit a zaplatí tučnou pokutu

[chooze:gallery;value:33029]

​​Dáda Patrasová si ve středu od Obvodního soudu pro Prahu 10 odnesla přísný trest – herečka a zpěvačka dva roky nesmí sednout za volant. Navíc bude muset uhradit pokutu ve výši 200 tisíc korun.

Patrasová se vůči rozhodnutí soudu neodvolala. "Trestní příkaz nabyl platnosti 23. srpna 2023. Obviněné osobě byla prokázána vina v případu přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Rozhodnutí je pravomocné," řekl v pondělí TN.cz místopředseda pro věci trestní Obvodního soudu pro Prahu 10 Josef Mana.

K rozhodnutí soudu se vyjádřil i Dádin manžel Felix Slováček. "Já to vidím tak, že tady máme nějaké zákony, a když se nedodržují, musí se za to platit. To je celé. Přijímám, co soud rozhodl, však co jiného mám také dělat?" řekl Slováček.

[chooze:article;value:511350]

Soud řešil loňskou autonehodu, kterou zpěvačka způsobila. Ta se stala 23. května v Benešovské ulici. "Řidička mercedesu narazila do zaparkovaného auta a betonového zátarasu. Na místě se odmítla podrobit dechové zkoušce. Nehoda se obešla bez zranění," popsal tehdy incident mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky původně hrozilo zpěvačce vězení od půl roku až do tří let. Jde o přísnější sazbu, kterou mohou být potrestáni ti odsouzení, kteří při řízení pod vlivem alkoholu způsobí nehodu, někoho zraní či způsobí větší majetkovou škodu.

Dáda Patrasová po nehodě odmítala, že by řídila pod vlivem alkoholu. Více o okamžicích krátce po bouračce jsme psali v tomto článku na TN.cz.

Státní zástupce v červnu podal na Patrasovou žalobu. Podívejte se na reportáž o nehodě (6/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.