Třetí světová válka je nevyhnutelná, tvrdí vlivný Rus. NATO se má chystat na válku

Severoatlantická aliance (NATO) bude napřímo válčit s Ruskem, ať se to někomu líbí, nebo ne. S mrazivou předpovědí přišel někdejší oligarcha Michail Chodorkovskij. Upozornil na ni portál Daily Mail.

Střet Západu s nejrozlehlejší zemí světa podle něj povede ke třetí světové válce. Zastavit Vladimira Putina diplomatickou cestou je prý ale nemožné.

"Státy NATO a západní Evropa se musejí připravit na totální válku," prohlásil Chodorkovskij, který byl v 90. letech nejbohatším Rusem.

[chooze:article;value:489876]

Domnívá se, že podpora Ukrajiny dodávkami zbraní a dalšího vojenského materiálu i techniky zanedlouho přestane stačit. "Dřív nebo později budou muset bojovat. A čím dřív si to uvědomí, tím lépe, protože Putin teď nemůže přestat. Přestat pro něj znamená jistou smrt," pokračoval.

Chodorkovskij varoval před stavěním iluze, že Putinovi budou stačit východoukrajinské regiony. "Možná si dá pauzu, aby si je plně podmanil, ale potom bude pokračovat a mobilizuje klidně i muže z těchto nových území," doplnil.

[chooze:article;value:489793]

NATO tento týden rozhoduje, zda pošle Kyjevu další zásoby munice. Putin podle informací šéfa aliance Jense Stoltenberga chystá masivní ofenzivu, připomněl deník Mirror. Moskva navíc pokračuje v provokacích, v pondělí poslala k hranicím Polska tři vojenské letouny.

Chodorkovskij patřil k postsovětským prominentům. V roce 2001 založil hnutí Otevřené Rusko a o dva roky později ho odsoudili na 11 let za několik hospodářských trestných činů. Po 10 letech mu Putin udělil milost. Poté emigroval do Londýna, odkud pravidelně kritizuje poměry ve své mateřské zemi.

Putin slíbil, že Zelenského nezabije, tvrdí izraelský expremiér:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.