Tři domy v noci na sobotu pohltily plameny. Jeden člověk je po smrti

Budova někdejšího statku v Oráčově na Rakovnicku začala hořet v pátek večer. Člověka, který byl uvnitř, se navzdory včasnému příjezdu hasičů nepodařilo zachránit.

"Z hořícího objektu vynesli osobu bez známek života. I přes veškerou snahu zdravotnické záchranné služby byl u osoby konstatován exitus," informovali hasiči na twitteru.

[chooze:article;value:479640]

Požár se jim podařilo po 18. hodině dostat po kontrolu. Příčinu vzniku požáru bude vyšetřovat policie.

V pátek lehl popelem i rodinný dům v obci Víska u Jevíčka na Pardubicku. Nikomu se nic nestalo. "Příčinou vzniku požáru bylo s největší pravděpodobností nevhodné skladování palivového dřeva v těsné blízkosti topidla," tvrdí mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková. Škodu její kolegové odhadli na čtyři miliony korun.

[chooze:article;value:479935]

Další požár pak řešili hasiči krátce po půlnoci v Choryni na Vsetínsku. "Po příjezdu byla většina střechy a podkroví v plamenech. Povolal jsem další síly a prostředky včetně speciální techniky protiplynového kontejneru," komentoval zásah jeho velitel Tomáš Bártek.

Plameny ale postupovaly velmi rychle. Hasičům navíc komplikoval práci mráz a zamrzlé obecní hydranty. Rodina tak pár dnů před vánočními svátky přišla o střechu nad hlavou. Podle sousedů majitel dům teprve před pár měsíci opravil.Z

V pražských Bohnicích hořela stodola. Hasiči vyhlásili 3. stupeň poplachu (9/11/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.