Tři králové ukončují vánoční období. Provázely je průvody a charitativní sbírka

Průvod tří králů s velbloudem a pastevci prošel v pátek například Krnovem. A podobný byl k vidění i v Praze. Tři králové se vezli od kostela svatého Tomáše, přes Karlův most až na Staroměstské náměstí. Tam předali dary děťátku v jesličkách. Králové ale nechodili jen v průvodech. Boží požehnání přinesli tři králové i do Hospice svatého Lukáše v Ostravě.

"Přináší radostnou zvěst o tom, že se narodil Kristus, proto se píšou ty písmenka KMB, což vlastně latinsky znamená ‘Kristus mancione bredika‘, v překladu ‘Bůh žehnej tomuto domu, tomuto příbytku‘," vysvětluje tradici ředitel Charity ČR Lukáš Curylo.

[chooze:article;value:482986]

​Ve Zlíně přišli tři králové i na radnici. Do jejich kasiček tam, stejně jako v dalších městech, přispělo i vedení radnice.

Jinde si mohli dát lidé za příspěvek do sbírky třeba teplý nápoj. "Za vykoledované prostředky pořídí například Charita Bohumín geriatrická křesla pro klienty svých domovů. Nebo například Charita Frenštát pod Radhoštěm plánuje pořízení automobilu pro sestřičky domácí ošetřovatelské péče," prozradila PR manažerka Diecézní charity ostravsko-opavské Sylva Lejsková.

Na jižní Moravě pošle charita peníze například Domu svaté Markéty, který nabízí pomoc matkám s dětmi, které se ocitly bez střechy nad hlavou. Pětašedesát procent vybraných prostředků se totiž vrací charitám, které je vykoledovaly. Vybírat koledníci peníze do kasiček budou do půlky ledna.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.