Tři Syřané měli v Německu znásilnit dvě české studentky. Obvinili je

Incident se měl stát v listopadu minulého roku ve městě Gera nacházejícím se v Durynsku. Dvě české studentky ve věku 17 a 18 let se měly setkat na taneční akci během výměnného pobytu se skupinou mužů. 

Po konci akce je dívky následovaly do bytu, kde je měli dva muži znásilnit a třetí sexuálně napadnout. "Šly tam proti své vůli. Staly se oběťmi sexuálního napadení, které pak nahlásily na policii," uvedla pro Bild vrchní inspektorka Katja Ridderová.

[chooze:article;value:563077]

Německé policii se podle jejího vyjádření, které citovala televize MDR, podařilo muže, kteří měli tyto zločiny spáchat, po intenzivním pátrání identifikovat. Má jít o tři občany Sýrie ve věku 22, 25 a 30 let. Poslední jmenovaný muž byl policisty zadržen už v pátek, avšak ještě téhož dne jej propustili na kauci. Na druhého údajného pachatele policisté stále ještě připravují zatykač. Vrchní státní zastupitelství všechny tři Syřany obvinilo ze spáchání trestného činu znásilnění.

Bezprostředně po listopadovém útoku se k celé situaci vyjádřil i starosta Gery Julian Vonarb. "Mým zcela jasným očekáváním je, že se uplatní plná síla zákona a že pachatelé budou za tento neomluvitelný zločin pohnáni k odpovědnosti," uvedl pro Süddeutsche zeitung.

Znepokojovalo jej zejména to, že údajní pachatelé jsou zahraničního původu, jelikož město Gera plní svou povinnost a úkol nabídnout novým občanům domov a integrovat je.

Nová definice znásilnění: Hodně by mi pomohla, říká přeživší (05/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.