Tři teenagerky spáchaly sebevraždu v nemocnici: Hrůzostrašné detaily

Christie Harnettová, Nadia Sharifová a Emily Mooreová se před přijetím do nemocnice neznaly. Rychle se tam z nich ale staly kamarádky. Letos by slavily 21. narozeniny, jenomže všechny spáchaly sebevraždu.

Stalo se to už před lety, vyšetřování okolností jejich smrti ale stále pokračuje, upozornil portál The Northern Echo. A podle nejnovějších zjištění nese největší vinu personál zařízení. To bylo prý "chaotické a nebezpečné" a zaměstnanci na péči o mladé pacienty příliš nedbali. Pozůstali chtějí, aby nesli zodpovědnost.

Poslední dny děvčat byly pochmurné. Truchlící rodiče četli jejich deníky, ve kterých popisovaly nejtemnější okamžiky svých životů. Dozvěděli se z nich, co se ve skutečnosti dělo za zavřenými dveřmi.

[chooze:article;value:501853]

Sedmnáctiletá Christie byla první, která se v červnu 2019 zabila. Sestry přitom věděly, že se u ní už v minulosti objevily sklony k sebevraždě. Většinu života na ni dohlížel psychiatr, na začátku puberty jí lékaři diagnostikovali anorexii.

"Všechny děvčata by měla 21 let. Stále by tu měla být. Od začátku jsme bojovali za to, aby se to už nikdy neopakovalo. Stalo se nám to nejhorší. Nic už Christie nepřivede zpět. Musí se uskutečnit veřejné vyšetřování," řekl její otec Michael.

Souhlasí s tím i David, otec zesnulé Emily. Neměl ani tušení, že jeho bystrá a vtipná dcera zápasila s duševními problémy. Nebylo jí ani 15, když se poprvé předávkovala. I ona potom skončila na psychiatrii a v roce 2018 ji hospitalizovali ve West Lane. Personál na ni údajně křičel a nadával jí.

[chooze:article;value:500798]

Když oslavila osmnáctiny a stala se plnoletou, z nemocnice odešla do jiné. Po sedmi dnech v Lancaster Road Hospital ji v únoru 2020 našli mrtvou, píše web UK Daily News.

Nadia zemřela v srpnu 2019, jen pár týdnů po Christie a měsíce před Emily. Její problémy začaly na střední škole. Diagnostikovali ji lehčí formu autismu, jakmile se ale dostala do rukou zdravotníků ve West Lane, všechno se ještě zhoršilo. Sebepoškozovala se a nikdo ji nezastavil. Vážným poraněním, které si sama způsobila, nakonec podlehla.

"Rádi bychom zopakovali, jak hluboce nás mrzí události, které přispěly ke smrti Christie, Nadii a Emily. Zprávy pokrývají časové období, ve kterém bylo úplně jasné, že existují nedostatky v péči i ve vedení. Za poslední tři roky se výrazně změnil způsob, jakým se staráme o lidi, jakým zapojujeme pacienty, rodiny a poručníky, stejně jako naše vedení a struktura řízení," vzkázal mluvčí britské Národní zdravotnické služby, která nemocnici provozuje.

Střelba v pražské Hostivaři. Muž poranil partnerku a pak spáchala sebevraždu (4/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.