Třikrát bodl nožem neznámého muže. Měl jsem špatný den, tvrdil pak policii

Dva muži na sebe minulou středu náhodně narazili zhruba hodinu po půlnoci u vchodu jednoho z domů v Moravské Ostravě. Mladšímu z nich se nelíbilo hlučné chování 43letého muže, a tak ho okřikl. Po krátké výměně názorů měl výtržník vytáhnout nůž. Protivníka třikrát bodl a z místa odešel.

"První pomoc zraněnému muži (42 let) poskytli strážníci Městské policie Ostrava, kteří místem projížděli. Muž byl posléze předán zdravotníkům a převezen do nemocnice," uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

[chooze:article;value:486585]

​Případ si prakticky ihned převzali kriminalisté. Usilovně se snažili zjistit totožnost pachatele i kde se zrovna nachází. "Sběr a vyhodnocování informací 'běžely na plné obrátky', a tak dopoledne téhož dne kriminalisté zadrželi a následně, na základě zadokumentovaných informací, obvinil vrchní komisař 43letého muže z pokusu zvlášť závažného zločinu vraždy," dodala Štětínská.

Útočník podle prvotních informací nebyl pod vlivem drog ani alkoholu. Nad motivem činu kroutí strážci zákona hlavou. "Řekl nám, že měl špatný den," sdělil moravskoslezský kriminalista Martin Lichý. Doplnil, že zranění napadeného muže byla vážná, ale ne život ohrožující.

Pachatelem má být již několikrát odsouzený recidivista, který v minulosti páchal majetkovou i násilnou trestnou činnost. "Policisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby," upozornila Štětínská.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.