Tříměsíčního Péťu pustili z nemocnice domů s horečkou. Do rána zemřel

Domažlická policie se zabývá smrtí tříměsíčního chlapečka Petříka. Toho vzali v úterý večer jeho rodiče na pohotovost do domažlické nemocnice. Po deseti dnech kašle a rýmy mu totiž teplota stoupla na 39 °C. Jak píše web novinky.cz, lékařka v nemocnici po ošetření poslala chlapečka domů s tím, aby mu rodiče dávali Panadol a čípky.

"Přijeli jsme tam po sedmé hodině večer, vyseděli frontu v čekárně a chtěli jsme, aby ho vyšetřili. Doktorka mu ale jen koukla do krku, nevzali mu krev, nezměřili kyslík, nic. Pak nás poslala domů s tím, že je to jenom horečka u miminek je to normální. V podstatě nám řekla, že když nemá horečku alespoň čtyřiadvacet hodin, nemáme na pohotovosti co dělat," popsala webu krimi-plzeň blízká příbuzná malého Petříka.

[chooze:article;value:472536]

Jenže brzy ráno se měl zdravotní stav dítěte zhoršit a rodiče zavolali záchranku. "Hlášení jsme přijali v brzkých ranních hodinách. Přes veškerou snahu lékařů ale dítě zemřelo," řekla redakci TN.cz mluvčí záchranné služby Plzeňského kraje Mária Svobodová.

Kauzou se už zabývají policisté. "Přijali jsme oznámení o úmrtí tříměsíčního chlapečka. Případ si převzali domažličtí kriminalisté a nařídili soudní pitvu dítěte. Ta objasní přesnou příčinu úmrtí," uvedla mluvčí policie Plzeňského kraje Dagmar Brožová.

"V tuto chvíli se musíme jednoznačně ohradit proti tomu, že je médii smrt chlapce dávána do souvislosti s předchozím ošetřením v nemocnici a že jsou lékaři nemocnice nepřímo označováni za viníky smrti malého dítěte. Pro toto obvinění neexistuje žádný důkaz," reagoval mluvčí domažlické nemocnice Jiří Kokoška.

Podle jeho vyjádření lékařka ošetřila dítě správně. "Informace, které má nemocnice čerstvě k dispozici, naznačují, že ošetření dítěte v nemocnici bylo úspěšné, zdravotní potíže odezněly a smrt dítěte nemá žádnou souvislost s potížemi, se kterými bylo v nemocnici ošetřováno. Nicméně protože jsme profesionálové, tak v tuto chvíli odmítáme spekulovat, a čekáme na výsledky pitvy," dodal mluvčí nemocnice.

Malé dítě zemřelo ve čtvrtek i v Praze. Smrt rok a půl starého chlapce prověřuje policie, která i v tomto případě nařídila soudní pitvu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.