Trojanová po rozvodu: Po 30 letech se o sebe musím starat sama, je to dřina

Rozvod manželů Trojanových byl pro Kláru hodně náročný. "U nás to docela dobře fungovalo. Já jsem se Ivana snažila doma brát jako manžela a tatínka, a ne jako herce. I když třeba ten chod domácnosti se mu podřizoval. Nebo ne přímo podřizoval, ale měl hodně práce, takže s námi například nejezdil tak často na dovolenou," popsala Trojanová.

Mnozí ji měli zafixovanou hlavně jako "manželku Ivana Trojana". "Nenesu si s sebou, že bych měla celý život takovou škatulku, ale hodně lidí to asi tak bralo. Ale já jsem byla manželka Ivana Trojana, to byl prostě fakt. A jestli narážíte na to, že on dělal kariéru a já ne, tak si myslím, že pokud má manželství fungovat, tak nemůžou dva lidi dělat stejně úspěšnou kariéru, alespoň ve většině případů," zmínila herečka.

[chooze:article;value:533874]

​O důvodech rozvodu se spekulovalo dlouho, herci se ale rozhodli, že si to nechají pro sebe. "Proč jsme se rozešli, to víme jenom my dva. Nikomu do toho nic není a lidé můžou spekulovat, o čem chtějí," nechala se slyšet Trojanová.

Po rozvodu se před Trojanovou objevily nové výzvy. "Já se cítím moc dobře. Snažím se postarat se sama o sebe, což jsem nikdy nemusela. Třicet let jsem byla v manželství a nemusela jsem o sebe se starat finančně a vůbec jakkoliv. Takže tohle se teď učím. Je to docela náročné," podotkla.

[chooze:article;value:477153]

​Přes všechny komplikace se na to ale Trojanová dívá optimisticky. "Je to vlastně zajímavá životní etapa, protože člověk má většinou všechno tak nějak naplánované, pak se mu to všechno zhroutí a musí začít znovu. A je to taková výzva, vlastně zajímavá životní výzva," zhodnotila.

Trojanová se tak musela po dlouhých letech vrátit k herectví, ale přidala k tomu tentokrát i zpěv. "Vracet se do té herecké profese opravdu není jednoduché. Ke zpěvu jsem se dostala nenápadně kvůli jednomu představení. Pak se o mě začala starat kamarádka Bára Basiková a brala mě s sebou na koncerty jako hosta. Postupně jsem začala zpívat víc a víc, ale rozhodně nejsem zpěvačka. Někam se posouvám, ale je to spíš pro radost," uzavřela.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.