Moderní bydlení

Tropická vedra udeří na Česko. Potrvají několik dní, přidají se i silné bouřky

"Do střední Evropy postoupí od západu frontální systém a před jeho zvlněnou studenou frontou k nám bude od jihozápadu proudit teplý vzduch. Ve druhé polovině týdne přejde zvlněná studená fronta přes naše území k východu. Za ní se k nám postupně rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu od západu," informovali meteorologové.

Až na 30 stupňů Celsia se teploty vyšplhají už v pondělí. Bude oblačno až polojasno, na východě jasno. Odpoledne a večer se na západě vyskytnou přeháňky, ojediněle hrozí bouřky.

[chooze:article;value:507933]

V úterý bude mezi 28 až 32 stupni, v noci klesnou na 17 až 13 stupňů. Místy opět přeháňky a bouřky, které mohou být ojediněle silné.

Oblačno až zataženo má být i ve středu, s přeháňkami nebo silnými bouřkami na většině území. Přesto se neochladí, ve dne bude 27 až 31 stupňů, v noci pokles na 18 až 14 stupňů. "Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 5 m/s se bude v Čechách měnit na západní a v bouřkách přechodně zesílí," dodává ČHMÚ.

Déšť a silné bouřky očekávají meteorologové ve čtvrtek. Místy ale bude přechodně polojasno. Srážky začnou ubývat večer od západu. Teploty přes den mezi 27 až 31 stupni, v noci 14 až 18 stupňů.

[chooze:article;value:508526]

Pátek už bude chladnější, denní teploty se propadnou na 22 až 26 stupňů. Noc ale bude podobná jako po většinu týdne, a to mezi 15 a 19 stupni. 

"Polojasno až skoro jasno, při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 10 až 15 stupňů. Nejvyšší denní teploty 22 až 27 stupňů," předpovídají meteorologové od soboty do pondělí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.