Troubky musí evakuovat všechny obyvatele. Obec je v extrémním ohrožení

"Z rozhodnutí starosty obce, jakožto předsedy povodňové komise, byla vyhlášena evakuace obyvatelstva z důvodu extrémního ohrožení, kdy došlo k dramatickému zvýšení hladiny na Bečvě v Teplicích a voda má dorazit do Troubek v pondělí 16. 9. cca v 1 hodinu ráno," informovala obec na webu.

Evakuace se týká všech obyvatel vesnice. Začala v nedělních 17 hodin, lidé se mají dostavit na parkoviště u fotbalového hřiště.  

"Vezměte si s sebou evakuační zavazadlo. Toto zavazadlo by mělo obsahovat hlavně osobní doklady, peníze, léky a pitnou vodu. Evakuovaní obyvatelé si musí sami zajistit majetek a domácí zvířata. Osoby, které se budou evakuovat samy, prosíme o zanechání vzkazu na viditelném místě, nejlépe za oknem," uvedla obec.

Část obyvatel v obci zůstala, evakuační autobusy zely prázdnotou, někteří dojeli po vlastní ose.

[chooze:article;value:573822]

V případě, že obyvatelé chtějí požádat o evakuaci imobilních osob, mají volat na telefonní číslo podatelny obecního úřadu 581 299 211.

V roce 1997 Troubky už voda zaplavila, strhla asi 200 domů a další museli kvůli podmáčení zbořit. Při tehdejších povodních zemřelo devět obyvatel.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.