Trpěl vážnou nemocí. Vdova po Ptáčkovi poprvé promluvila, objasnila sebevraždu

Minulý týden českou veřejnost šokovala zpráva o smrti známého dětského psychologa Ptáčka. Policie ho minulé úterý našla mrtvého na hotelovém pokoji, kde se o život zřejmě připravil sám.

Co za jeho smrtí stálo, nebylo doposud jisté. "Jestli bych měl definovat to, co v životě opravdu zabíjí, je to samota. Samota vás zničí. Pomalu a spolehlivě," napsal ale před svým zmizením.

[chooze:article;value:571093]

Teď jeho žena promluvila o jeho problémech. "Radek bojoval s vnitřními démony, a přestože jsme ho jako rodina i přátelé prosili, aby zvolnil, odmítal jakoukoli pomoc," uvedla.

Trpět podle ní měl vážnou nemocí, která mu způsobovala chronické zdravotní problémy. Dlouho se mu ale prý dařilo problémy skrývat, a mohl tedy pokračovat v profesním životě. Když už to nedokázal, měl se rozhodnout si život vzít.

Pozornost kolem jeho smrti ale v posledních dnech vzbudila i sbírka na portálu Donio. Peníze z ní mely putovat právě Ptáčkové a třem malým dětem, které s manželem měla. Lidé v ní vybrali skoro tři miliony.

[chooze:article;value:573625]

Pak ji ale portál na žádost vdovy ukončil. Objevily se totiž informace o majetkových poměrech rodiny, a velká část veřejnosti se tak stavěla proti ní.

"Je bolestivé se muset obhajovat, že máme nárok na pomoc, protože se kolem našich majetkových poměrů začaly šířit nepravdivé informace," řekla Ptáčková. Jedna z nemovitostí, které budily kontroverze, je podle ní neprodejná, druhá zase "kousíček orné půdy bez reálné využitelnosti".

Podívejte se na pořad Naše Česko o duševním zdraví (09/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.