Trpké finále Survivoru: Johanka svým hlasem rozhodla o vítězi, teď za to pyká

[chooze:gallery;value:31718]

​Johanka ve finále reality show Survivor Česko & Slovensko 2023 nakonec navzdory všem očekáváním hlasovala pro svého největšího soupeře Tomáše. Dala mu tak bod, který byl nakonec rozhodující. Tomáš totiž zvítězil o jeden jediný hlas. 

Martin se snažil ve hře prosadit, aby si celá aliance původního kmene Rebelů, kam patřil on i Johanka, hlas ve finále přislíbila. "Nikdy jsem nedala slib, že budu za někoho konkrétního ve finále hlasovat. Každý má právo hlasovat tak, jak chce, a tak to také každý udělal," obhajuje svou volbu pro TN.cz Johanka.

[chooze:article;value:504741]

​Navíc k tomu měla několik důvodů. "Zklamalo mě Martinovo gesto v duelu. Parkourem v něm prošel bez problémů, přitom celý den ležel, nemohl si jít ani pro vodu. Nejsem si jistá, jestli jeho bolesti byly tak intenzivní, nebo to byla součást jeho strategie. Po duelu vůči mně projevil neúctu," nelíbilo se jí.

Před tím, aby Martinovi nenaletěla, ji údajně varovala Karolína. "Kája mi říkala, že si mám dávat na to pozor, že kolem Martina skáču, nosím mu vodu, jídlo a nakonec mě může vyřadit. Oproti tomu Tom, když vyřadil ostatní hráče ze své aliance, vždy jim projevil úctu," doplnila Johanka, která vypadla těsně před finále.

[chooze:article;value:504753]

Nový držitel titulu Tomáš je podle ní přesně tím, co má Survivor představovat. "Heslo Survivoru 'přežít, přehrát a přelstít' za mě nejlépe splnil on. Chtěla jsem, aby titul Survivoru nesl někdo, kdo dál ponese příběh nás všech a aby to byl někdo, kdo si to opravdu zasloužil," řekla.

Někdo by si možná pomyslel, že co bylo na ostrově, zůstane na ostrově. Jenže Martin Johančin hlas zřejmě vzal jako zradu. "Martin se mnou od finále nemluví a já to chápu. Ale vždy jsem říkala, že budu hlasovat pro osobu, která bude mému srdci v té chvíli nejbližší," vypíchla. 

Přitom Martin měl šanci ji na poslední kmenové radě ještě přesvědčit. "Na kmenovku jsem šla nerozhodně. Rozhodl i projev finalistů, Martin nedokázal na spoustu otázek odpovědět. Ale doufala jsem, že Tomáš uhraje dva body a nebudu ta, která nakonec rozhodne o vítězi," uzavřela.

V Survivoru mu zachránila život, Martin jí nakonec zlomil vaz. Zpověď Johanky po návratu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.