Trump a Biden se utkají v první debatě. Organizátoři se tentokrát poučili

Už ve čtvrtek oba kandidáti stanou tváří v tvář v 90minutové debatě, kterou bude vysílat americká stanice CNN. Pravidla jsou daná – pokud jeden z nich nebude mít slovo, bude mít vypnutý mikrofon. Organizátoři se tak zřejmě poučili z minula.

Jak je na tom Amerika a Američané po čtyřech letech – to bude podle analytiků hlavní téma nadcházející debaty. Biden čelí nejnižší podpoře za poslední dva roky – nevěří mu dvě třetiny Američanů. Trump nad ním v průzkumech v některých klíčových státech drží mírný náskok. A v posledních týdnech má navrch i v oblasti financí.

Ať už v čele Spojených států stane 78letý Trump nebo 81letý Biden, vítěz bude nejstarším mužem skládajícím prezidentskou přísahu v dějinách USA. Věk a způsobilost k výkonu funkce budou také témata tohoto klání. Právě na neschopnost Bidena vykonávat prezidentský úřad ve své kampani klade důraz Trump.

[chooze:article;value:560713]

"Vyženeme slabého, neúspěšného a neschopného Joea Bidena z Bílého domu a uděláme Ameriku znovu skvělou. Budete se dívat na debatu? Biden bude nadopovaný. Víte, co se našlo před měsícem v Bílém domě? Ten kokain musel patřit Joeovi," prohlásil nedávno Trump na adresu svého protikandidáta.

Bidenova kampaň s názvem "Na charakteru záleží" zase vykresluje Trumpa jako "odsouzeného zločince". "V soudní síni vidíme Donalda Trumpa takového, jaký je. Vybíráte mezi odsouzeným zločincem, který bojuje jen za své zájmy a prezidentem, který bojuje za vaši rodinu," zaznělo v kampani.

Současný prezident se tak snaží využít faktu, že soud Trumpa uznal vinným z toho, že před minulými volbami poslal peníze určené na kampaň pornoherečce Stormy Danielsové.

Druhá a finální televizní debata prezidentských kandidátů se uskuteční v září.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.