Moderní bydlení

Trump a Harrisová se už v debatě nestřetnou. Není o čem mluvit, říká exprezident

Tváří v tvář se v předvolební debatě potkali jen 10. září a od té doby Donald Trump další setkání s demokratickou soupeřkou odmítá. Někteří politologové tvrdí, že nechce, protože z minulé debaty vzešla jako vítězka právě Harrisová.

Donald Trump, který nepolevuje v předvolební kampani, ovšem říká, že minulou a jedinou debatu s Harrisovou vyhrál on. "Vyhrál jsem obě debaty. Jednu s křivákem Joem a druhou s prolhanou Kamalou. Navíc Kamala řekla jasně, že by neudělala nic jinak než Joe Biden, takže není o čem debatovat," tvrdil Trump.

[chooze:article;value:578259]

​Spousta fanoušků demokratů už byla unavena z Joea Bidena, protože jim připadal starý. Harrisové se podařilo trochu nabudit mladší americké voliče i Demokratickou stranu. Stále ale existují i hlasy, že Kamala Harrisová je spíš z nouze ctnost, a dokonce že je nevýrazná a k některým tématům nepřipravená se vyjadřovat. V minulých dnech například prohlásila, že největším nepřítelem USA je aktuálně Írán.

"Ona mluví v obecných frázích a myslím, že ukázala, že její kompetentnost se ve většině ohledů limitně blíží nule," poznamenal amerikanista Kryštof Kovář.

Pro některé Američany tak ani necelý měsíc před volbami není ideální ani jeden kandidát a budou hlasovat spíš pro menší zlo. Zásadní slovo ale ve volbě budou mít takzvané "swing states", tedy státy, kde do poslední chvíle není jasné, koho tam lidé budou volit. Nejnapínavější by to letos podle některých politologů mohlo být v Pensylvánii.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.