Trump čelí dalším obviněním. Na Floridě schovával tajné dokumenty

Bývalá hlava státu je nyní znovu horkým kandidátem na prezidenta nejmocnější země světa, a to navzdory nesčetnému počtu obvinění v kauze zadržování tajných dokumentů. Tento týden ale přibyla další. Nově byl Trump obviněný z úmyslného zadržování informací. 

Podle vyšetřovatelů měl totiž správci své rezidence nařídit, aby zničil kamerové záznamy, které zachycovaly manipulaci s tajnými dokumenty v jeho domě. "Je to klíčové, protože díky kamerovým záznamům vyšetřovatelé z FBI uvedli, že mají důvodné podezření ze spáchání trestného činu, tedy konkrétně, že ze skladu do skladu přesouval krabice ve snaze mařit vyšetřování," vysvětlil novinář AP Eric Tucker. 

[chooze:article;value:508946]

​Z Trumpova sídla Mar-a-Lago na Floridě už FBI odvezla zhruba 15 krabic plných papírů. Ve svém domě měl nelegálně přechovávat utajované dokumenty s informacemi o americkém jaderném programu, vojenských operacích i vojenských kapacitách dalších států. Utajované záznamy našla FBI poschovávané právě v jeho proslulé rezidenci. 

Žádnému americkému exprezidentovi předtím FBI bydliště neprohledávala. Trump však tvrdí, že je nevinný. Obviňuje úřady z toho, že je celá akce politicky motivovaná a vykonstruovaná tak, aby snížila jeho šance v dalším boji o Bílý dům. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.