Trump čelí dalšímu obvinění. Tentokrát za ovlivňování voleb a vydírání

Donalda Trumpa a 18 jeho nejbližších spolupracovníků obvinila porota v americkém státě Georgia z celkem 41 trestných činů. Kromě údajného ovlivňování výsledků prezidentského klání v roce 2020 ho porota viní i z vydírání. Podle agentury Reuters jde o obvinění, které se obvykle používá proti členům organizovaných zločineckých skupin. Za tento trestný čin hrozí 20 let za mřížemi.

"Trump a další obvinění odmítli přijmout, že Trump prohrál, a vědomě a úmyslně se připojili ke spiknutí s cílem nezákonně změnit výsledek voleb v Trumpův prospěch,“ uvedla rozsáhlá 98stránková obžaloba.

Spolu s bývalým prezidentem čelí obvinění ještě 18 dalších lidí, píše BBC. Mezi nimi je například bývalý personální ředitel Bílého domu Mark Meadows, Trumpův osobní právník Rudi Giuliani a Jeffrey Clark, který dříve působil na ministerstvu spravedlnosti.

[chooze:article;value:517792]

Prokuratura Fultonu, nejlidnatějšího okresu v Georgii, vyšetřuje Trumpův případ už déle než dva roky. Začala se jím zabývat poté, co do médií unikla nahrávka telefonu mezi Trumpem a bývalým poslancem Georgie Bradem Raffenspergerem, kde ho žádal, aby "našel" 11 780 hlasů, což byl počet, který Trump potřeboval, aby ve státě porazil Bidena.

​Trump má aktuálně náskok před ostatními soupeři a je předním uchazečem o republikánskou nominaci do dalších prezidentských voleb, které USA čekají v příštím roce. Kandidaturu by mu ale mohla ovlivnit už tři předchozí obvinění. Poslední padlo začátkem srpna a také se týkalo pokusu zvrátit výsledky prezidentských voleb.

Boj o Bílý dům má za sebou důležitý milník. Trump a DeSantis navštívili Iowu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.