Trump den po vítězství strávil u soudu. Novinářka po něm chce odškodné

Republikánský favorit boje o křeslo v Bílém domě potvrdil předpoklady a s přehledem zvítězil v primárkách v Iowě, když ostatní kandidáty nechal daleko za sebou. 

Po jasném rozhodnutí voličů oznámil stažení své kandidatury bývalý guvernér státu Arkansas Asa Hutchinson. Následoval tak Viveka Ramaswamiho, kterému se také přezdívá Trumpův nástupce. Ten Trumpa hned po svém odstoupení podpořil.

[chooze:article;value:537482]

"Lidé v Iowě promluvili jasně. A jsou to právě občané této země, kteří rozhodují o tom, kdo je povede. Proto jsem osobně zašel za Donaldem Trumpem a řekl jsem mu, že ho podpořím v boji o post prezidenta Spojených států," prohlásil.

Oslavy jednoznačného vítězství ale Trumpovi přerušil další soudní proces. Těsně předtím, než se exprezident, podnikatel a bývalá televizní osobnost přesunula do dalšího státu bojovat o přízeň občanů, musel se v New Yorku zúčastnit soudu, který má rozhodnout o odškodném, které má Trump zaplatit americké novinářce Jean Carrollové.

"Trump byl v předchozím procesu shledán odpovědným ze sexuálního zneužití Carrollové. Tento proces je ale zaměřený pouze na otázku, kolik má zaplatit za to, že na twitteru (nyní sociální síť X, pozn. red.) tehdy prohlásil, že jsou tato obvinění nepravdivá," vysvětlil zpravodaj AP Jake Offenhartz.

[chooze:article;value:537428]

"Prezident Trump měl plné právo tato falešná obvinění zcela odmítnout. Soudce Trumpovi upře základní americké právo říct, že byl křivě obviněn ženou, kterou nezná," míní Trumpův obhájce Boris Epshteyn.

Po návštěvě soudu, kde Trump ani jednou nepromluvil a komunikoval pouze gesty, se přesunul do amerického New Hampshiru. Tam se za šest dní koná další kolo primárních voleb.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.