Trump je stále na svobodě. Porota bude rozhodovat ve čtvrtek

Fotografie Donalda Trumpa, jak utíká před policií nebo v oranžovém mundúru sedí v cele, se na internetu šíří rychlostí blesku. Jenže fotografie nejsou skutečné, nýbrž upravené počítačem. Spousta lidí dnes sklouzává k tomu, že si informace ze sociálních sítí neověří u spolehlivých zdrojů.

"Jsme zahlceni doslova lavinou různých informací a do nich jsou zamíchané právě i dezinformace. Spousta lidí říká to, že ani nemají čas si to ověřovat, že to prostě jednoduše sdílí, že to někde viděli," objasnil analytik dezinformací Roman Máca.

[chooze:article;value:496011]

​Fotografie pro zábavu vytváří britský novinář Eliot Higgins. Situaci bere s humorem, ale Spojené státy už zažily moment, kdy šíření nepravdivých informací vyústilo v násilný incident. A Trumpovi příznivci už teď pomalu začínají zbrojit. "Pokud se něco takového stane a bývalý prezident USA bude za těchto okolností zatčený, budeme chtít být i nadále slyšet!" prohlásil bývalý poslanec za Louisianu Woody Jenkins.

Počty Trumpových příznivců v ulicích jsou ale výrazně menší, než tomu bylo při posledních volbách. "Nevypadá to, že by to byla taková reakce, jako třeba v případě 6. ledna, kdy jeho příznivci nesouhlasili s tím, že prezident prohrál volby," zhodnotila zpravodajka Deníku N v USA Jana Ciglerová. Prezidentu Trumpovi hrozí zatčení proto, že měl zaplatit pornoherečce Stormy Daniels za mlčení o jejich románku penězi na kampaň.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.