Trump na své policejní fotce postavil byznys. Prodává s ní trička či hrnky

Hrnek za v přepočtu 560 korun, tričko za 760 korun, plakát za 625 korun nebo termoska za 340 korun – předměty s prvním policejním portrétem amerického exprezidenta v historii si nyní mohou Trumpovi příznivci nakoupit na stránkách jeho předvolební kampaně. Jeho zlostný výraz doprovází úderný slogan: "Nikdy se nevzdám!"

"Ten výraz byl určitě předem naplánovaný, určitě si ho i nějakým způsobem cvičil. Já už jsem četl i komentáře, že se tam tváří jako nějaký mafiánský boss, který chce své protivníky zastrašit," uvedl amerikanista z Univerzity Karlovy Jiří Pondělíček.

"Jeho novou fotku jsem už viděl, moc mu to tam sluší," rýpnul si Trumpův nástupce v Bílém domě Joe Biden.

Podle Trumpa je celé vyšetřování, včetně pořízení policejní fotky, pouze pokusem z něj udělat v očích celého světa zločince.

"To, co se tady odehrálo, je parodie na spravedlnost. Zpochybňovat výsledek voleb by mělo být moje právo. Já se ničeho nedopustil. A všichni to vědí. Nikdy jsem neměl takovou podporu," tvrdí Trump.

[chooze:article;value:519377]

​Trump také využil příležitosti a po dvou a půl letech zveřejnil svůj první příspěvek na sociální síti X, dříve známé jako Twitter, kam mu předtím, než firmu koupil miliardář Elon Musk, zakázali vstup kvůli kontroverzním výrokům.

Trump ve vězení v Georgii strávil jen půl hodiny a vyšetřován bude na svobodě. Kromě falšování voleb čelí Trump ještě dalším třem obviněním. Podle amerického deníku New York Times utratil za prvních šest měsíců letošního roku za právníky a další výdaje související s vyšetřováním v přepočtu více než 600 milionů korun.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.