Trump plánuje pomstu. Chce odtajnit dokumenty k 11. září

Bývalý prezident Spojených států Donald Trump, kterého nedávno odsoudil newyorský soud za falšování obchodních záznamů, odtajnil, jakým způsobem se chce pomstít svým protivníkům. "Mou pomstou bude úspěch," prohlásil Trump v rozhovoru pro pořad Fox & Friends Weekend televize Fox.

​"Jsou to špatní lidé. Tito lidé jsou zvrhlí a dělají věci, které jsou tak destruktivní... Kdybych to nebyl já, šli by po někom jiném," uvedl k soudnímu procesu kandidát na příštího prezidenta Spojených států.

Současný prezident Joe Biden označil Trumpa za hrozbu i kvůli jeho zpochybňování verdiktu. "Chce, abyste věřili, že je to všechno zmanipulované. Nic nemůže být dále od pravdy," citovala agentura AP slova americké hlavy státu.

[chooze:article;value:558434]

V rozhovoru Trump dále prohlásil, že pokud vyhraje listopadové volby, tak odtajní dokumenty k některým událostem amerických dějin, které jsou častým předmětem spekulací a šíří se o nich konspirační teorie. Dle jeho slov tak chce obnovit ztracenou důvěru v americké instituce.

Konkrétně by se mělo jednat o soubory s informacemi k teroristickým útokům z 11. září 2001 nebo atentátu na tehdejšího amerického prezidenta Johna F. Kennedyho v listopadu 1963. Dále chce odtajnit dokumenty popisující okolnosti smrti a aktivity miliardáře Jeffreyho Epsteina.

Epstein měl spáchat sebevraždu v srpnu 2019, když čekal na soud za obchodování s lidmi včetně nezletilých dívek, které měl podle Independent nabírat za účelem sexuálních praktik s ním a s jeho příteli z řad politiků i celebrit. Krátce po jeho smrti ze začaly šířit konspirační teorie zpochybňující informaci, že šlo o sebevraždu.

Trump je vinen z falšování údajů o platbách pornoherečce, rozhodl soud. Podívejte se na páteční reportáž TV Nova:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.