Moderní bydlení

Trump přestal kvůli obavám z atentátu hrát golf a požádal o armádní letadla

Trump nehrál golf od pokusu o atentát na jeho hřišti na Floridě v polovině září. Ačkoliv se svému oblíbenému sportu věnuje jednou týdně, do voleb 5. listopadu hrát nebude, uvedla v pátek s odvoláním na své zdroje televize NBC.

Stane se tak na doporučení tajné služby, která má na starosti Trumpovu ochranu. Golf je přitom významnou součástí životního stylu exprezidenta, který vlastní 18 golfových hřišť po celém světě. Od koronavirové pandemie tak stráví bez své oblíbené kratochvíle nejdelší čas – tehdy nemohl hrát dva měsíce.

[chooze:article;value:575563]

​Trumpův tým rovněž požádal o zvýšení bezpečnostních opatření, která jsou už teď na úrovni úřadujícího prezidenta. Spolupracovníci chtějí pro republikánského kandidáta na zbytek předvolební kampaně vojenská letadla s protiraketovým obranných systémem a obrněná vozidla s řidiči vycvičenými na krizové situace, jako je napadení kolony, informovala Fox News.

Zdůvodňují to obavami z atentátu plánovaného Íránem, před kterým Trumpa varovaly americké zpravodajské služby. Dalším požadavkem je omezení letového provozu, pokud bude letoun s Trumpem ve vzduchu. Rovněž tak zákaz přeletů nad místy, kde se bude exprezident vyskytovat, tedy nad jeho nemovitostmi či předvolebními mítinky.

Podle prezidenta Joea Bidena by měl Trump dostat "vše, co potřebuje", aby jeho ochrana byla stejná, jakou má úřadující hlava státu. Včetně armádního letadla, pokud ovšem "nepožádá o stíhačky F-15", zavtipkoval Biden.

Atentátník číhal na Trumpa celý den v křoví, prozradila ho čouhající hlaveň (9/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.