Trump se vydá úřadům v Georgii. Hon na čarodějnice, stěžuje si

Donald Trump se ve čtvrtek prý dobrovolně dostaví na úřad v Georgii, kde si vyslechne obžalobu z vydírání a celé řady volebních podvodů, kterými se v roce 2020 snažil v tomto státě zvrátit svou volební porážku. Jde celkem už o jeho čtvrté obvinění, které ale sám označuje za politicky motivované.

"Věřili byste tomu? Ve čtvrtek pojedu do Atlanty v Georgii, kde budu zatčen radikální levicovou státní zástupkyní. Ta proti mně vede kampaň a hon na čarodějnice. Vše na popud křiváka Joea Bidena. Jde hlavně o zásah do voleb!" napsal na sociální síti Truth Social.

Podle předchozí dohody bude Trump vyšetřovaný na svobodě. Složí totiž kauci 200 tisíc dolarů, kterou mu vyměřil soud. Přihlásit by se měl v Atlantě ve čtvrtek vpodvečer a součástí procesu by mělo být i pořízení tradičního policejního snímku. Stejného jako těch, které už ve středu pořídila policie u několika jeho spolupracovníků.

[chooze:article;value:517940]

"Jsem velmi poctěn, že jsem součástí tohoto procesu. Je to boj o náš způsob života. To obvinění je parodie a je to útok nejen na mě, na prezidenta Trumpa a na další lidi, které ani moc neznám, ale i na občany Ameriky," prohlásil bývalý Trumpův právník Rudy Giuliani.

Donald Trump se přihlásí úřadům pouhý den poté, co obyvatelé Spojených států viděli první debatu republikánských kandidátů na příštího prezidenta. Té se sice Trump nezúčastnil, přesto v ní převážná většina kandidátů prohlásila, že by v případné kandidatuře stáli za Donaldem Trumpem.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.