Trump začal den po odsouzení k obří pokutě prodávat značkové tenisky

Návštěvníci veletrhu tenisek ve Filadelfii se nestačili divit, kdo že jim nabízí ke koupi tenisky. Trump na pódiu propagoval svou "první oficiální obuv", zlaté vysoké tenisky s velkým písmenem T po straně a americkou vlajkou vzadu, uvedla agentura AP.

Přítomní na neobvyklého prodejce reagovali hlasitým jásotem, ale i bučením. Na tradiční akci s podtitulem Největší tenisková show na Zemi, kde je na prodej bezpočet druhů a značek tenisek včetně rarit, zavítal Trump nečekaně cestou na předvolební mítink v Michiganu. Stalo se tak den poté, co mu soud v New Yorku nepravomocně uložil pokutu 355 milionů dolarů (8,4 miliardy Kč) za podvody při podnikání.

[chooze:article;value:542249]

​Trumpovy zlaté tenisky nazvané Nikdy se nevzdávej nabízí specializovaný web za 399 dolarů (zhruba 9,5 tisíce Kč) a limitovaná edice v počtu tisícovky kusů byla vyprodána za několik hodin.

Fanoušci však nemusí smutnit, za poloviční cenu si mohou dopřát tenisky v bílé a červené variantě. K mání je rovněž Trumpův parfém za 99 dolarů s názvem Victory47. Název odkazuje na to, že v případě zvolení by se Trump stal 47. prezidentem Spojených států.

Nově spuštěné webové stránky podle Daily Express tvrdí, že "Trumpovy tenisky nenavrhuje, nevyrábí, nedistribuuje ani neprodává Donald J. Trump", který jen na základě licence poskytuje své jméno a podobiznu. Také prý nejsou součástí žádné politické kampaně. Stránky však provozuje společnost, o které Trump ve finančním přehledu za rok 2023 uvedl, že ji vlastní.

Trump mluvil na pódiu šest minut, což je minimum je srovnání s jeho obvyklými 90minutovými projevy na předvolebních akcích, napsal Washington Examiner. Také publikum bylo jiné než obvykle. Mezi teniskovými nadšenci převládají mladší černoši, jejichž hlasy Trump potřebuje získat.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.