Trump zmizel z žebříčku nejbohatších Američanů, zchudl o 13 miliard korun

Když se řekne Donald Trump, většina lidí na světě si představí především úspěšného businessmana, vlastnícího obrovské realitní impérium. Letos se ale lídr republikánské kandidátky na prezidenta na prestižní seznam 400 nejbohatších Američanů neprobojoval. Chybělo mu k tomu v přepočtu zhruba sedm miliard korun. 

Za pokles jeho jmění může podle Forbesu, který seznam sestavuje, především snížení hodnoty jeho internetové platformy Truth Social. Z žebříčku Forbes, na kterém mu podle zpráv médií výjimečně záleží, už 77letý Trump vypadl dvakrát. Poprvé to bylo v roce 1990, kdy se jeho společnosti potýkaly s problémy. Ze seznamu vypadl také před dvěma lety, uprostřed pandemie covidu-19.

[chooze:article;value:524647]

​Nepřítomnost Trumpa v klubu nejbohatších Američanů přišla v době, kdy čelí obvinění z toho, že jeho rodinná firma podváděla banky a pojišťovny zveličováním hodnoty svých nemovitostí. Exprezident všechna obvinění odmítá. "To je vměšování do voleb. Vymysleli si falešnou kauzu. Jsou to podvodníci. To, co se tu děje, je ostuda. Celý náš systém je zkorumpovaný," stěžoval si tento týden. 

Zástupce generálního prokurátora New Yorku dokonce na úvod soudního sezení předložil seznam miliardářů Forbesu, kde Trump dříve pravidelně figuroval, jako jeden z důvodů, kvůli kterým ve svých finančních výkazech nadhodnocoval své jmění. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.