Trumpa čeká další soud. Projedná, jestli by neměl být vyloučen z voleb

Kandidatura Donalda Trumpa opět visí na vlásku. Ve čtvrtek odpoledne bude Nejvyšší soud v americkém Coloradu projednávat, zda by mu nemělo být zakázáno v tomto americkém státě kandidovat na prezidenta USA.

"Je to zajímavý případ. Je to fascinující i proto, že to tak trochu staví soudce do zvláštních pozic, do kterých by se normálně nedostali," poznamenal návštěvník Rick Hall.

"Myslím, že si vedeme velmi dobře," poznamenal Trump. "Trump je samozřejmě republikánským favoritem v prezidentských volbách," míní Eric Tucker z agentury Associated Press.

[chooze:article;value:538707]

Mezitím odstoupil další kandidát na prezidenta Spojených států, a to spisovatelka Marianne Williamsonová, která kandidovala za Demokratickou stranu. 

Primárky demokratů tak podle průzkumů zřejmě vyhraje současný šéf Bílého domu Joe Biden. A to i přesto, že se objevují dohady o jeho zdravotním stavu.

Znovu si totiž ve středu popletl jména světových lídrů. Řekl, že v roce 2021 mluvil s německým kancléřem Helmutem Kohlem. Ten ale zemřel už v roce 2017, a tehdy na summitu tak Biden musel jednat s Angelou Merkelovou.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.