Trumpa čekaly dva soudy v jeden den. Stihl se přitom ještě opřít do Bidena

Stát New York drží demokraté už od roku 1988. Republikánský kandidát Trump i tak tvrdí, že tam má šanci. "Podle mě tu máme dobrou šanci vyhrát. Zkusíme to," vzkázal svým jásajícím příznivcům Trump.

Trump má ve čtvrtek slyšení jednak kvůli kauze kolem pornoherečky Stormy Daniels, jíž měl zaplatit za mlčení o jejich vztahu a platbu se pokusil zatajit ve finančních záznamech, ale větší starosti mu dělá podle expertů americký Nejvyšší soud. Ten dostane příležitost vyslechnout si Trumpovy argumenty v rozsáhlé kauze týkající se jeho prezidentské imunity. Před budovou soudu se sešly skupiny protestujících.

Soudci se budou konkrétně zabývat otázkou, jestli může být exprezident stíhán kvůli snahám zvrátit výsledky voleb v roce 2020. Tehdy Trumpa porazil současný šéf Bílého domu, demokrat Joe Biden, s nímž se o křeslo pravděpodobně znovu střetne letos v listopadu.

[chooze:article;value:552269]

"Právě teď čelíme nejhoršímu prezidentovi v historii naší země. Nikdo nebyl tak špatný v ochraně hranic. Do naší země přicházejí miliony lidí z věznic a káznic, z psychiatrických léčeben, z ústavů pro choromyslné," obviňoval Bidena Trump.

Biden vůči Trumpovi ale kritikou taky nešetřil. "Donald Trump vidí Ameriku jako zemi pomsty a odplaty. Je to poražený bývalý prezident, který se na svět dívá z mrakodrapů a klaní se miliardářům," prohlásil Biden.

Deník New York Times upozornil, že americké tajné služby jsou odpovědné i za ochranu prezidenta 24 hodin denně. V případě, že porota rozhodne o Trumpově vině a soudce ho pošle do vězení, bude muset tajná služba zajistit Trumpovo bezpečí i v cele.

Chránit Trumpa ve vězeňském prostředí by podle deníku New York Times znamenalo ubytovat ho odděleně od ostatních vězňů i kontrolovat jeho jídlo a osobní předměty. V zařízení by 24 hodin v kuse musela hlídkovat skupina agentů, kteří by byli ozbrojení střelnými zbraněmi, byť normálně jsou ve věznicích zakázané.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.