Trumpovi hrozí další atentát. Americká rozvědka varuje před hrozbou z Íránu

Mluvčí Trumpovy prezidentské kampaně Steven Cheung prohlásil, že Írán Trumpovi "skutečně a konkrétně vyhrožuje atentátem ve snaze destabilizovat Spojené státy a zasít v nich chaos". Prohlášení se objevilo na Trumpově oficiálním webu.

Cheung uvedl, že Trumpa o možné hrozbě informovala americká rozvědka. "Zpravodajské služby zjistily, že tyto pokračující a koordinované útoky v posledních několika měsících zesílily," dodal.

"Nenechte se mýlit. Teroristický režim v Íránu miluje slabost Kamaly Harrisové a děsí se síly a odhodlání prezidenta Trumpa. Ten nedovolí, aby ho cokoli zastavilo nebo se mu postavilo do cesty v boji za americký lid a za to, aby Amerika byla znovu velká," sdělil.

[chooze:article;value:575486]

Zda jsou zmíněné hrozby nové, nebo už z dřívější doby, není jasné. Teherán však podle webu BBC News již dříve popřel tvrzení USA o vměšování do amerických záležitostí.

Republikánský kandidát na prezidenta je ale i přesto pod policejní ochranou. "Policisté napříč všemi úřady pracují na tom, aby zajistili, že prezident Trump bude chráněn a volby to nijak nezasáhne," řekl Cheung.

Jak připomíná web Mirror, jen od července se Trump stal obětí dvou zjevných pokusů o atentát.13. července byl postřelen při projevu na předvolebním shromáždění v Pensylvánii a 15. září se střílelo před golfovým klubem na Floridě, kde se Trump zrovna nacházel.

Muž na Floridě zřejmě plánoval atentát na Trumpa. Podívejte se na reportáž TV Nova (09/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.