Trumpovy mrakodrapy jsou v ohrožení. Kvůli obří pokutě o ně může přijít

Ikona New Yorku. 58patrový mrakodrap na nejlepší adrese ve městě. Trumpova první budova a velká pýcha, kde má i svou kancelář. A přijít by o ni určitě nechtěl. Jestli si prokurátorka Letitia Jamesová brousí zuby právě na tuto stavbu, není jasné.

V rozhovoru pro americkou stanici ABC ale prohlásila, že se zmrazením majetku nebude váhat, pokud exprezident nezaplatí. "Kdyby průměrní Newyorčané přišli do banky a předložili falešné dokumenty, vláda jim dá nejvyšší možný trest a totéž by mělo platit pro bývalé prezidenty," řekla Jamesová.

V ohrožení by mohla být i Trump Building na Wall Street, která byla v době své výstavby v roce 1930 nejvyšším mrakodrapem světa. Právě její název prokurátorka během rozhovoru nenápadně zmínila. Trump se ale očividně moc nebojí. Na celý proces má jasný názor.

[chooze:article;value:542350]

"Křivý soudce, křivý soudce, je to křivý soudce. Od radikálního levicového soudce je to nezákonné a protiústavní zvěrstvo. Stává se to jen v banánových republikách," zuřil Trump.

Trump dostal soudem nařízenou pokutu asi 350 milionů dolarů a dalších 100 milionů na úrocích. A i když se chce odvolat, peníze už shání.

O víkendu začal prodávat zlaté tenisky v přepočtu za 4 700 korun. Aby si na pokutu v New Yorku ale vydělal, musel by prodat přes milion kusů. Takový zájem je velmi nepravděpodobný, a navíc s kampaní a probíhajícími soudními procesy mu na kariéru módní ikony už moc času nezbývá.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.