Trus, hlodavci a plíseň. Inspekce musela zavřít Tesco v Neratovicích

[chooze:gallery;value:34558]

Inspektoři vyrazili minulý týden na kontrolu do prodejny neratovického Tesca na adrese Na Výslunní 1368. "Uvnitř provozovny zjistili stopy po působení hlodavců i výskyt plísní. S ohledem na nepřijatelné hygienické podmínky jsme kontrolované osobě uložili úplný zákaz užívání prostor," upozornila facebooková stránka SZPI Potraviny na pranýři.SROVNÁNÍ: Česká města jsou zaplněná supermarkety. Jak jsou na tom jinde?

Ve skladu našli inspektoři myší trus, těla uhynulých hlodavců i viditelnou plíseň. "Z důvodu nepřijatelných hygienických podmínek nebylo možné vyloučit riziko pro zdraví spotřebitelů," upozornili.

[chooze:article;value:535493]

Prodejnu tak zavřeli v pátek. V sobotu už jej ale inspektoři podle informací na webu projektu Potraviny na pranýři znovu otevřeli.

"Prodejna v Neratovicích je již běžně otevřená. Nález mrtvého hlodavce se týkal pouze skladu, nikoliv naší prodejny. V prodejně inspekce nic nenašla. Nález jsme neprodleně odstranili a zaměstnance opětovně proškolili v nastavených postupech a procesech. Zákazníkům bychom se rádi omluvili za nepříjemnosti," řekla TN.cz mluvčí Tesca Iva Pavlousková.

SROVNÁNÍ: Česká města jsou zaplněná supermarkety. Jak jsou na tom jinde? (12/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.