Trus i nečistoty na podlaze. Inspekce uzavřela Penny Market na Trutnovsku

[chooze:gallery;value:34126]

Inspektoři pravidelně kontrolují pobočky obchodních řetězců. Tento týden provedli kontrolu prodejny Penny Marketu v ulici Aloise Jiráska ve Vrchlabí. V úterý ji pak zcela uzavřeli. Odhalili tam totiž řadu problémů.

"Byl jím výskyt trusu hlodavců, stopy po působení a výskytu hlodavců a nečistoty na podlaze," informovala inspekce.

[chooze:article;value:532520]

Prodejce musel odstranit veškeré odhalené nedostatky v provozovně, aby inspekce obchod znovu otevřela. "V případě prodejny ve Vrchlabí došlo k ojedinělému pochybení a během několika hodin byla okamžitě zjednána náprava. Prodejna byla uklizena, dezinfikována a nyní již je opět otevřena," řekl mluvčí Penny Marketu Tomáš Kubík.

"V tomto období hlodavci ve zvýšené míře vyhledávají teplé prostory v interiérech, s čímž samozřejmě počítáme, a zaměstnanci na prodejnách mají jasně stanovené postupy a instrukce, jak těmto situacím předcházet. V tomto konkrétním případě bohužel příroda zvítězila nad všemi opatřeními. Našim zákazníkům ve Vrchlabí se omlouváme a i na základě této události jsme apelovali na zvýšený dohled na všech prodejnách," uzavřel Kubík.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce pravidelně zveřejňuje výsledky kontrol v případě, že narazí na různé problémy v jednotlivých provozovnách. Jejich seznam pak najdete na webu potravinynapranyri.cz.

Češi si oblíbili nákupy v Německu. Více se dozvíte v následující reportáži (12/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.