Turisté na Tenerife nedoletěli. Pilot vyhlásil stav nouze, letadlo se muselo vrátit

Letadlo Airbus A321 společnosti easyJet odstartovalo v 8:43 středoevropského letního času z londýnského letiště Gatwick. Jak je vidno na leteckém radaru Flight Aware, poté, co přeletělo francouzské pobřeží a dostalo se do blízkosti španělského vzdušného prostoru, muselo se otočit a zamířit zpět do Velké Británie.

Důvodem obratu byl nouzový signál, který piloti letadla vyslali. Přesná povaha mimořádné události, která přiměla posádku k návratu, však ještě není známa. Deník Mirror ale uvádí, že se mělo jednat o problémy s hydraulikou.

[chooze:article;value:563156]

Pro 244 pasažérů na palubě nakonec vše dobře dopadlo. Letadlo se zvládlo vrátit zpět a přistálo na letišti Gatwick. "Můžeme potvrdit, že kapitán letu se rozhodl preventivně vrátit na letiště Gatwick kvůli technickému problému. Kapitán provedl rutinní přistání v souladu se standardními operačními postupy a cestující normálně vystoupili," citoval Mirror prohlášení letecké společnosti.

"Zajišťujeme náhradní letadlo. Rádi bychom poděkovali zákazníkům za trpělivost a omluvili se za jakékoli nepříjemnosti způsobené v důsledku zpoždění. Bezpečnost a blaho našich zákazníků a posádky je naší nejvyšší prioritou a easyJet provozuje svá letadla v přísném souladu s pokyny výrobce," dodali zástupci aerolinky. 

Za poslední týdny se však nejedná o první incident, který musela společnost easyJet se svými letadly řešit. Před necelým týdnem se s podobným problémem potýkal i let z Londýna do chorvatského Dubrovníku. Dva týdny zpět se pak muselo vrátit letadlo směřující z Manchesteru do Španělska, a to kvůli technickým potížím, kdy cestující slyšeli během letu skřípání.

Pražské letiště řeší od začátku letních prázdnin velké problémy s odbavováním zavazadel (07/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.