Turisté se opili v letadle do Antalye. Aerolinka už je zpátky domů nevezme

Sobotní let z Varšavy do turecké Antalye skončil vyhroceným incidentem. Po vystoupení z letadla měl být podle Polsatu vážně napaden jeden z cestujících. Skupina pasažérů navíc let využila k brzkému startu dovolenkových alkoholových orgií.

"Cestující, kteří během letu nadužívali alkohol a chovali se vulgárně, byli zapsáni na tzv. černou listinu. To znamená, že s našimi aerolinkami nebudou moci cestovat z Antalye ani na žádnou jinou destinaci v budoucnu," uvedly aerolinky LOT.

Pasažérům na černé listině tak nezbude nic jiného než si hledat z Turecka jiný let či jiný způsob dopravy, aby se pak z dovolené dostali domů.

[chooze:article;value:505542]

​Podobně ale mohou dopadnout i cestující, kteří poletí s českými Smartwings a budou se nevhodně chovat. "V případě, že cestující naruší bezpečnost letu, ohrožuje ostatní cestující či posádku a neuposlechne příkazu velitele letounu, dopravce přijímá standardní opatření k zamezení takovému chování, přičemž jedním z nich může být vyloučení cestujícího z letu," popsala mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková. Dufková dodala, že za neuposlechnutí příkazu velitele letounu hrozí pokuta až do výše 300 tisíc korun.

Muž za letu otevřel nouzový východ. Několik lidí skončilo v nemocnici (5/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.