Turisté zapomněli syna (17) na odpočívadle cestou z Chorvatska

Německá rodina se vracela z Chorvatska, na malou chvíli zastavila na odpočívadle u Slavonského Brodu a pak se znovu vydala na cestu. Zřejmě se všichni tak moc těšili domů, že si ani nevšimli, že zadní sedačka jejich auta je prázdná.

Jednoho ze synů totiž rodiče zapomněli na odpočívadle. Nešťastná náhoda, o které napsal web Danas, se prý odehrála bez vědomí matky a druhého ze synů. Ti totiž během toho, co auto zastavilo na odpočívadle, spali. Otec si ale nevšiml toho, že chlapec otevřel dveře a z auta vystoupil.

Když se pak otec k autu vrátil, tak aniž by zkontroloval, zda jsou všichni členové rodiny na svých místech, nastartoval a odjel. Osamocený chlapec u sebe neměl mobil a pomoct mu tak musela až přivolaná policie, píše web Croativ.

[chooze:article;value:519373]

​Ta dostala okolo deváté ráno hlášení, že na odpočívadle u dálnice A3 ve Slavonském Brodu bylo ponecháno dítě. Na místo okamžitě vyjela hlídka. Chlapec ale neznal telefonní čísla na rodiče, a tak ho policisté odvezli na služebnu.

Strážníci o situaci vyrozuměli další policejní hlídky, aby se rodinu podařilo co nejrychleji najít. Vše ale nakonec dobře dopadlo. Rodiče vyděšeného chlapce se zdařilo kontaktovat pomocí sociálních sítí a syna si asi po dvou hodinách na policejní služebně vyzvedli.

K Chorvatsku zabloudili ohrožení kytovci. Není to dobrá zpráva, bojí se odborníci:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.