Turistku vyšla návštěva italské pláže draho. Zaplatí pokutu 45 tisíc korun

Brazilka Rogéria, která žije v Dubaji, se vyfotila při dovolené na pláži. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby se nejednalo o slavnou pláž Spiaggia Rosa na malém ostrově Budelli kousek od Sardinie, která proslula svým narůžovělým pískem. Vstup na tuto pláž je totiž již 30 let přísně zakázán kvůli ochraně křehkého ekosystému.

Video z návštěvy pláže s popiskem "Jedu se podívat na slavnou růžovou pláž" sdílela na svém instagramovém profilu Rogeriaguiadubai, kde ji sleduje téměř 36 tisíc lidí. Příspěvek vzbudil podle webu Wanted in Rome velké rozhořčení. Vyšetřovatelé ji ale díky němu rychle vypátrali.

[chooze:article;value:556709]

​Pobřežní stráž ženu dostihla v Dubaji, kam se mezitím vrátila. Za porušení zákazu dostala pokutu ve výši 1 800 eur (v přepočtu téměř 45 tisíc korun). Italská televize Sky TG24 o tom informovala ve čtvrtek. Pokuta se skládá ze dvou částí – 300 euro (necelých 7,5 tisíce korun) zaplatí za samotný vstup na pláž a 1 500 euro (37 tisíc korun) za katamarán, na kterém připlula. Pro plavbu totiž neměla povolení.

Video sdílela na síti X i italská zpravodajská agentura ANSA. "Brazilská influencerka, která přistála na pláži Rosa v Budelli a zveřejnila video, dostala pokutu za porušení zákazu vstupu do parku La Maddalena," uvedla u videa.

Není to poprvé, co nějaký turista porušil zákaz vstupu na pláž. "Pláž je opět v ohrožení, protože lidé přijíždějí na lodích, lezou po pláži a pak zveřejňují fotografie," řekl podle Independent už loni Fabrizio Fonnesu, ředitel národního parku souostroví Maddalena, kde se pláž s růžovým pískem nachází.

Češi si oblíbili další dovolenkovou destinaci. Nevysává peněženku. Podívejte se na reportáž TV Nova z konce května:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.