Moderní bydlení

Turistu šokoval účet v restauraci. Za tohle dřív nikdy platit nemusel

Španělský turista Antonio Barbeito zůstal v šoku při pohledu na účet v luxusní rybí restauraci. Tu navštívil na ostrově Menorca a nestačil se divit, za co chtěla restaurace zaplatit, popsal jeho příběh web Express.

Turista si rozhodl dát pořádnou večeři a neměl problém za humra, krevetový tatarák, smažené chobotnice, mušle, zmrzlinu, sodovku a kávu zaplatit 250 eur (v přepočtu přes 6 tisíc korun). Zarazila ho ale jedna z položek. 

[chooze:article;value:558754]

​Antonio prý vůbec nečekal, že si takto luxusní restaurace u takto velké večeře bude účtovat sklenici ledu, o kterou požádal. Za zmraženou vodu po něm chtěli tři eura (zhruba 75 korun).

"Rád podporuji národní cestovní ruch a téměř nikdy neopouštím Španělsko, abych podpořil místní pohostinnost, ale myslím si, že je neslušné, když mi účtují 3 eura za led navíc na účtu ve výši 250 eur," napsal Barbeito na sociální síti X

Turista jako důkaz zveřejnil účet z restaurace. Neprozradil ale název zařízení, ve kterém večeřel. Vysvětlil, že nechce nikoho obtěžovat a že sama restaurace ze snímku určitě pozná svůj účet a zamyslí se nad svým krokem. 

Restaurace v Chorvatsku letos vrátila michelinskou hvězdu. Podívejte se na důvody (4/24):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.