Turistu v oblíbené italské destinaci kousl pavouk. Na hotelu zemřel

Osmapadesátiletý řecký obchodník byl v Itálii na služební cestě se svými kolegy. Den trávili na farmě nacházející se poblíž hotelu v Sabaudii, kde byli ubytovaní. Právě tam měl muže kousnout pavouk. "Dotyčný si v souvislosti s tím údajně stěžoval na svědění a nevolnost," uvedla italská agentura ANSA.

Myslel si však, že nejde o nic vážného. Po příjezdu do hotelu se ale jeho zdravotní stav zhoršil. Italské úřady potvrdily, že muž zemřel v noci z pondělka na úterý na nezjištěné příčiny.

[chooze:article;value:469852]

Podle lékařů byl příčinou úmrtí pravděpodobně anafylaktický šok způsobený kousnutím pavouka, informoval italský deník Messaggero. Přivolaní záchranáři už Řekovi nedokázali pomoci.

Odborníci jsou přesvědčení, že šlo o pavouka druhu Loxosceles rufescens, který patří k jednomu ze tří nebezpečných druhů žijících v Itálii. "Kousnutí je zpočátku asymptomatické a nebolestivé. Ale v následujících hodinách se objeví zarudnutí a svrbění, pálení a mravenčení," citoval portál Open lékaře. Mezi projevy často patří také horečka, zvracení či křeče.

Rány se navíc mnohdy špatně hojí. Přestože úmrtí po kousnutí tímto druhem pavouka nebývají časté, v ojedinělých případech už bylo evidováno selhání ledvin nebo sekundární infekce.

V roce 2021 se nebezpečný pavouk objevil v Bratislavě. Více se dozvíte v následující reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.