TV Nova spouští unikátní projekt. Do terénu vysílá Lovce bouřek

Krupobití, silný vítr, povodně, či dokonce tornáda. Právě takovým jevům bude muset nový tým Lovců bouřek čelit, aby diváci měli nejčerstvější informace. "Cílem tohoto projektu je ukazovat lidem reálně, jak to vypadá v terénu v České republice s počasím. Tak, abychom nemuseli spoléhat ve studiu jenom na meteoradary, případně na videa od našich diváků," vysvětlil reportér a lovec bouřek Vladimír Hoť. 

"V posledních letech se na našem území setkáváme s velmi silnými bouřkami, kolikrát i supercelárními, které jsou doprovázené nebezpečnými meteorologickými jevy," říká meteoroložka Dagmar Honsová. 

Situaci budou Lovci bouřek sledovat ze speciálně vybaveného auta – díky meteostanici, vlastnímu připojení na internet a dalším zařízením. "Když budeme přímo v bouřce, jsme schopni měřit aktuální sílu větru, teplotu nebo další hodnoty, které můžeme okamžitě předávat našim divákům," přiblížil Hoť. 

[chooze:article;value:509984]

​Nechybí akční kamery přímo na autě, ani malá režie pro okamžité zpracování natočeného materiálu. Štáb je připraven na jakoukoliv situaci. "Kdybychom byli někde, kde hrozí, že by mohly padat třeba větve, kdyby tam byl silnější vítr, tak máme například i bezpečnostní helmy," dodal kameraman a lovec bouřek Ivan Viktora. 

Ty nejčerstvější informace divákům tým zprostředkuje také prostřednictvím studia TN Live. "Moderátoři si budou zvát odborníky do studia, nabídneme také živé záběry z celé republiky, protože máme rozmístěné kamery po celé zemi," prozradil vedoucí redakce pro program TN Live Martin Synek. 

Ostrý start čeká lovce už ve středu. "Během středečního odpoledne očekáváme místy silné bouřky, zejména v Čechách. Během čtvrtečního dne velmi silné bouřky, a to už na většině území Česka," upozorňuje Honsová. Aktuální informace od Lovců bouřek můžete sledovat na webu TN.cz, videoportálu Voyo a pod modrým tlačítkem na HbbTV.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.