Tvář českého vojáka zneužili podvodníci. Na jeho fotky lákají osamělé ženy

Janu Cafourkovi, který v Kalifornii slouží u letectva, píší ženy z celého světa včetně Česka už několik let. Jenže radost z toho nemá. Většinou jsou totiž přesvědčeny, že našli podvodníka, který jim přestal vyznávat lásku a obral je o peníze. "Když najdou můj profil, tak potom jsou celé zhrzené, protože nechápou, jak se to mohlo stát. Ony byly do mě zamilované, měli jsme se brát a takové nesmysly," líčí své problémy Cafourek.

Fotky a videa Janu Cafourkovi na sociálních sítích ukradli podvodníci poprvé před šesti lety. "Podvodníci z Nigérie používají moje fotky k tomu, aby dělali romantické podvody na ženy," řekl Cafourek.

Podvodníci mají falešné profily na sociálních sítích, přes které se snaží kontaktovat ženy a dívky. Jeden z podvodníků, který se vydával za amerického vojáka, napsal i Ludmile Páralové ze Studénky na Novojičínsku. Chtěl v přepočtu 50 tisíc korun.

[chooze:article;value:574901]

​"Po třech týdnech mi napsal, že je přepadli. A já se ptám, co s tím mám dělat. 'No, musíš mi poslat peníze,'" popsala taktiku podvodníků Páralová.

Když podvodník zjistil, že peníze nepošle, přestal ji kontaktovat. "Potom mě ta slovíčka dostala, když člověk neslyší spoustu let něco hezkého," přiznala.

Kvůli tomuto typu podvodů, kterému policisté říkají Americký voják, přijde jen v Česku ročně několik stovek žen o peníze. "Jedná se opravdu o sofistikované jednání, kdy je pachatele velmi těžké dopadnout," poznamenala mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková.

Kvůli internetovým podvodníkům přicházejí lidé podle České bankovní asociace každý rok o dvě miliardy korun.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.